Nutriční hodnoty (Rizoto se sušenými hříbky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 509 kJ / 1 078 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,58 g |
| Tuky | 23,76 g |
| – nasycené | 14,99 g |
| – nenasycené | 8,25 g |
| –– mononenasycené | 5,96 g |
| –– polynenasycené | 2,29 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 24,40 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 44 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 177,93 g |
| – cukry | 8,24 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g kulatozrnné rýže Natural | Rýže bílá kulatozrnná | 200 g |
| 50 g 50 g sušených hříbků | Hřib sušený | 50 g |
| 800 ml 800 ml vývaru | Vývar hovězí | 800 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla (domácí nebo Jihočeské) | Máslo kravské | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 1 lžička 1 lžička petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 5 g |