Nutriční hodnoty (Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 614 kJ / 3 015 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 129,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,47 g |
| Tuky | 90,68 g |
| – nasycené | 26,58 g |
| – nenasycené | 61,45 g |
| –– mononenasycené | 50,10 g |
| –– polynenasycené | 11,35 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 8,76 g |
| Cholesterol | 379 mg |
| Sodík | 3,74 g |
| Sůl | 9,15 g |
| Sacharidy | 318,36 g |
| – cukry | 94,73 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g telecí pečeně | Hovězí kotleta s kostí | 600 g |
| 80 g 80 g schwarzwaldské šunky | Šunka parmská | 80 g |
| oregano | Oregano sušené | |
| sůl | Sůl mořská | |
| barevný pepř | Pepř barevný | |
| olivový olej na opečení | Olej olivový | |
| 300 ml 300 ml červeného vína | Víno červené suché | 300 ml |
| 50 ml 50 ml balsamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 50 ml |
| 100 g 100 g medu | Med nepasterovaný | 100 g |
| barevný pepř | Pepř barevný | |
| 240 g 240 g rýže | Rýže bílá | 240 g |
| 350 ml 350 ml kuřecího vývaru (nebo bujón) | Vývar kuřecí | 350 ml |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| snítka snítka tymiánu (nebo špetka sušeného) | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |