Nutriční hodnoty (Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 041 kJ / 1 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,41 g |
| Tuky | 60,05 g |
| – nasycené | 28,49 g |
| – nenasycené | 24,85 g |
| –– mononenasycené | 19,98 g |
| –– polynenasycené | 4,87 g |
| ––– omega 3 | 0,99 g |
| Vláknina | 24,13 g |
| Cholesterol | 631 mg |
| Sodík | 271 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 213,34 g |
| – cukry | 59,05 g |
| ––– laktóza | 4,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| 200 g 200 g těstovin farfalle (motýlci) | Těstoviny pšeničné | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 2-2,5 dl 2-2,5 dl zeleninového vývaru (nebo masového) | Vývar zeleninový | 225 ml |
| 3 3 tvarůžky | Tvarůžky | |
| špetka špetka mletého bílého pepře | Pepř bílý | |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 3-4 lístky 3-4 lístky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 0,2 dl 0,2 dl jablečné pálenky | Slivovice | 20.000000298023224 ml |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| několik několik máslových vloček na povrch | Vločky ovesné |