Nutriční hodnoty (Salát z hlávkového zelí a mrkve)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 009 kJ / 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,25 g |
| Tuky | 35,20 g |
| – nasycené | 2,49 g |
| – nenasycené | 31,16 g |
| –– mononenasycené | 21,85 g |
| –– polynenasycené | 9,31 g |
| ––– omega 3 | 2,81 g |
| Vláknina | 8,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 32,36 g |
| – cukry | 23,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g karotky (nebo mrkve) | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g hlávkového bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 150 g |
| 4 lžíce 4 lžíce 4% octa (nebo citronové šťávy) | Ocet lihový | 60 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| trochu trochu soli | Sůl mořská | |
| petrželová nať (sekaná) | Petržel nať čerstvá |