

Tiramisu od Itala
Suroviny 4 porce
- 500 g Mascarpone
- 5 lžic cukru krupice
- 5 vajec
- 2x malý panák Amaretta
- šálek silné kávy černé
- 1 pytlík cukrářských piškotů
- kakao na posypání
Postup přípravy receptu
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.
Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem.
Necháme min. 2 h zatuhnout v lednici (nejlépe přes noc!)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tiramisu od Itala
-
tak nevím, použila jsem přesně ingredience podle receptu i postup a tiramisu je tekuté vůbec neztuhlo, tak nevím kde se stala chyba???
-
klariee:
Týýý brďo...
No nevím nevím, ale je k nevíře, že E. R. takřka doslova zkopíroval rcp z TOP, že
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Tiramisu -
klariee: Někde dávají do tiramisu celá vejce, tudíž sníh, jinde přidávají šlehačku, a to všechno Italové v Itálii.
Už jsem to tady psala asi 100krát, ale nedá mi to nezopakovat: někde Vám nabídnou tiramisu klidně jako obyčejný pudink
a stále jste v Itálii. Myslím, že to bylo někde uprostřed Florencie, a ta v Itálii leží, nebo se pletu?
-
casino: tak přesně tenhle recept má na svých stránkách Ital pan Emanuele Ridi, a budete se asi zase divit, ale ten sníh tam patří http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Tiramisu
-
spinner: "Se říká štamprle,ne!"
Ty být správná čecha idiota. Vypadá to jako tázací věta, ale vykřičník na konci udělá jen retard
. Taky jsem neviděl, aby věta začínala slůvkem "Se"
. Holt inteligent každým coulem
-
"TIRAMISU od Itala"
Nevím nevím, zda v Itálii dávají do tiramisu sníh z bílků...
katka: "Je to jednodušší a chuť jak z cukrárny"
Někteří kuchaři dokážou i "zázraky"ale můžete mít pravdu
No, ale už to nebude TIRAMISU od Itala, že -
Dělám podle kuchařky od Vaňka. Ten tam vejce vůbec nedává a do Mascarpone místo toho přidává vyšlehanou šlehačku. Je to jednodušší a chuť jak z cukrárny
-
Tiramisu delam pres dvacet let, u nas oblibeny dezert. Zloutky s cukrem zasadne sleham nad parou (jako holandskou omacku). Po vychladnuti pokracuji podobne jak v tomto v receptu. Krem je krasne husty a neni obava z bakterie ve zloutku.
-
Lenulipet: Presne toto som chcela napísať aj ja, 5 bielkov je moc, krém je tuhší a lepší bez snehu z bielkov !
-
Vyzkoušeno a je to chutné, jednoduché. Stojí za to zkusit.
-
spinner: malý panák je 20 ml, velký 40 nebo 50 ml, setkala jsem se s oběma mírami, ale malý určo jen těch 20
-
...kolik je malý panák? Se říká štamprle,ne!
-
Tiramisu dělám pravidelně a doporučuji : italské Mascarpone (NE české, velký rozdíl,cena skoro stejná), pravé piškoty "Savonarky", co vejce to vrchovatá lžíce cukru, pořádná černá káva z logru (NE rozpustná !) a co kávy, to polovinu rumu, sypat přes sítko kakaem (NE Grankem, to není kakao!). Cena na velkou skleněnou mísu : 2x Mascarpone (33,- v Penny/ks), 2x Savonarky (18,- v Penny/ks), 5 vajec (15,-), cukr a kakao (cca 5,-)...přibližně 140,- za mísu neskutečné dobroty pro cca 6 lidí
-
Takže jdu na to, dlouho jsem tu hledala repect na tiramisu s mascarpone a tento mi připadá skvělý, takže určitě to bude dobrůtka
-
Takže jdu na to, dlouho jsem tu hledala repect na tiramisu s mascarpone a tento mi připadá skvělý, takže určitě to bude dobrůtka