Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové řízky

Sezónní dobrotu připravenou z vlastnoručně nasbíraných hub můžeme v ostatních obdobích roku zaměnit přípravou žampionů nebo hlívy. Vždy získáme chutné jídlo, které lze doplnit na talíři tatarskou omáčkou a bramborami.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

9. 9. 2008 13:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Obalování hub si usnadníme tím, že mouku i strouhanku si dáme do igelitových sáčků. Lehkým potřesením sáčku máme obaleno najednou i několik kusů. Takto obalujeme i květák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

16. 9. 2023 09:03

:-)<3:yes::yes: miluji houbové řízky ale nemám takové houby jen sušené a dušené v mrazáku.:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 8. 2023 09:13

Každý rok se těším na první lesní houby a kromě smaženice máme rádi i houby smažené jako řízek. Takže to jdou dvě jídla, která na začátku sezony dělávám jako první. V Beskydech je už letošní sezona zahájena. :-) :-K

bartaks

10. 9. 2019 12:34

Jana: Aspoň tam bude trochu masa.:-):-D<3

Dana61

20. 7. 2012 09:14

jestli se někdy nezřízeně přejím, tak právě houbovými řízečky:-D:yes: decentně si dám porci na dezertní talířek a pak jej ještě dvakrát naplním:-p prostě hrůza, ale udělám to zas:yes:

1974andrea 1974andrea

19. 7. 2012 16:27

Zrovna jsem dosmažila houby, většinou to jsou celé hlavičky. Posypávám zespodu ještě drceným kmínem a přesně jako ty obaluji pomocí sáčků;-). Přidávám foto.

Jarouš

10. 8. 2011 21:09

Vtipné, ale červíci se v houbách líhnou z vajíček, která do nich naklade létající hmyz. Jsou to vlastně larvičky.

Hella Hella

3. 7. 2011 15:53

No to je věc názoru. V mouce se to obaluje proto, aby na houbě drželo vejce a to pak drželo tu strouhanku. Bez mouky větsinou vejce z houby sklouzne a strouhanky se přichytí méně. Ale někdo to tak může mít radši, někdo zase si udělá z mouky a vejce rovnou těstíčko, možností je spousta.

rihana

1. 7. 2011 21:10

Houbové řízky obaluji jen ve vajíčku a strouhánce. Jsou lepší než v trojobalu.

MD

26. 8. 2010 21:44

Udelal jsem podle navodu a povedlo se (jen to chtelo vic soli)

HHanka

17. 8. 2010 16:33

Hmmm, to vypadá skvěle :-)

Hella Hella

17. 8. 2010 10:09

Václave, díky za fotky! Je vidět, že nejsi žádný troškař!

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

17. 8. 2010 10:04

Hello. Ještěže jsem přibrzdil a všíml si, že recept na řízky z hub už jsi dala, Právě jsem se chystal ho dát. Přidám aspoň pár fotek.

vybusna vybusna

4. 10. 2009 19:39

merylas...:-O boze...mne aby tie huby same skakali do kosika...ja som hubar mizerny.

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 10. 2009 14:29

Hello, u nás v Beskydech hodně rostly houby minulý vikend, včera jsme byli jen na výšlapu, ale viděla jsem taky pár houbařů a nešli úplně s prázdnou;-) Jezdíme do okolí Jablunkova. Hříbky jsou focené teda před týdnem, vždy si na smažených pochutnáme. Bodík jsem už dala:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 10. 2009 23:26

Dost dobrý nápad to smažit v těch malých kouscích, super!:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řízky z hub rizky z bedly houbový řízek obalovane houby smažené řízky z hub houbové řízky v těstíčku obalované bedly řízek z hub smažené houbové řízky řízky z bedel řízek z bedly bedla jako rizek houby jako řizek bedla řizky smažení hub řízky z hub recept bedla řízek obalování hub řízky z hřibů houby jako řízky

Suroviny: houby, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, tuk na smažení

TopRecepty.cz

Houbové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDql