Houbové řízky

Hella Kuchařka: Hella

Houby 17 názorů

Suroviny

Houby
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové houby nakrájíme na 1 cm plátky, menší stačí přepůlit. Osolíme a obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném se solí, nakonec ve strouhance.

  2. Na mírném ohni smažíme dorůžova. Podáváme s bramborem a tatarkou.

Poznámka

Obalování hub si usnadníme tím, že mouku i strouhanku si dáme do igelitových sáčků. Lehkým potřesením sáčku máme obaleno najednou i několik kusů. Takto obalujeme i květák.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbové řízky

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jestli se někdy nezřízeně přejím, tak právě houbovými řízečky:-D:yes: decentně si dám porci na dezertní talířek a pak jej ještě dvakrát naplním:-p prostě hrůza, ale udělám to zas:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Zrovna jsem dosmažila houby, většinou to jsou celé hlavičky. Posypávám zespodu ještě drceným kmínem a přesně jako ty obaluji pomocí sáčků;-). Přidávám foto.

    Odpovědět

  • Jarouš Jarouš(neregistrovaný)

    Vtipné, ale červíci se v houbách líhnou z vajíček, která do nich naklade létající hmyz. Jsou to vlastně larvičky.

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    No to je věc názoru. V mouce se to obaluje proto, aby na houbě drželo vejce a to pak drželo tu strouhanku. Bez mouky větsinou vejce z houby sklouzne a strouhanky se přichytí méně. Ale někdo to tak může mít radši, někdo zase si udělá z mouky a vejce rovnou těstíčko, možností je spousta.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Houbové řízky obaluji jen ve vajíčku a strouhánce. Jsou lepší než v trojobalu.

    Odpovědět

  • MD MD(neregistrovaný)

    Udelal jsem podle navodu a povedlo se (jen to chtelo vic soli)

    Odpovědět

  • HHanka HHanka

    Hmmm, to vypadá skvěle :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Václave, díky za fotky! Je vidět, že nejsi žádný troškař!

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Hello. Ještěže jsem přibrzdil a všíml si, že recept na řízky z hub už jsi dala, Právě jsem se chystal ho dát. Přidám aspoň pár fotek.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    merylas...:-O boze...mne aby tie huby same skakali do kosika...ja som hubar mizerny.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Hello, u nás v Beskydech hodně rostly houby minulý vikend, včera jsme byli jen na výšlapu, ale viděla jsem taky pár houbařů a nešli úplně s prázdnou;-) Jezdíme do okolí Jablunkova. Hříbky jsou focené teda před týdnem, vždy si na smažených pochutnáme. Bodík jsem už dala:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Dost dobrý nápad to smažit v těch malých kouscích, super!:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Merylas, zrovna jsem si všimla tvých nových fotografií. No paráda, kdes ty houby vzala, já nepostřehla, že by nějaké rostly!

    Odpovědět

  • Petra Zuzakova Petra Zuzakova

    ahoj holky, ja sem zrovna o vikendu smazila zampiony, dala jsem je ale do rozdrcenych cornflejku, moc nam to chutnalo a hlavne zampionky vypadaly jako obalene ve zlate. :yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Houby rostou, jenom je najít dříve než červíci:-//

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: řízky z hub rizky z bedly houbový řízek obalovane houby houbové řízky v těstíčku obalované bedly smažené řízky z hub smažené houbové řízky řízky z bedel řízek z hub řízek z bedly bedla jako rizek bedla řizky houby jako řizek smažení hub bedla řízek obalování hub řízky z hub recept obalovaná bedla řízky z hřibů

Zapomněl/a jsem heslo