Nutriční hodnoty (Zapečené brambory se slaninou a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 17 849 kJ / 4 266 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 319,12 g |
| – nasycené | 171,64 g |
| – nenasycené | 135,85 g |
| –– mononenasycené | 117,60 g |
| –– polynenasycené | 18,25 g |
| ––– omega 3 | 1,31 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 7,53 g |
| Sůl | 18,67 g |
| Sacharidy | 197,10 g |
| – cukry | 43,50 g |
| ––– laktóza | 33,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 200 g 200 g anglické slaniny | Anglická slanina | 200 g |
| 400 g 400 g sýra eidamu (goudy) | Sýr kravský tvrdý 30% | 400 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový |