Domácí kečup od Krkovičky

Suroviny Několik skleniček

1,5 kg rajčat
250 g cibule
250 g kapie
250 g jablek
2–5 lžic cukru krupice
1,5 lžíce soli
150 ml octa
1 chilli papričku (pro děti vynechte)
1 KL mletého či strouhaného zázvoru
1–2 lžíce sladké papriky pro barvu
1 stroužek česneku
10 ks hřebíčků, pepře a nového koření celého
3 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a nakrájená rajčata pořádně promačkejte. Osolte je asi lžící soli, přidejte hřebíček, nové koření, pepř, bobkový list a povařte pod pokličkou do změknutí rajčat.

  2. Rozvařená rajčata poté přes sítko propasírujte a znovu přiveďte k varu spolu s pokrájenou cibulí, paprikou, jablkem, chilli papričkou, mletým zázvorem, paprikou, rozdrceným česnekem, cukrem a octem.

  3. Povařte do změknutí veškeré zeleniny a rozmixujte dohladka. Pokud by byla směs příliš řídká, ještě ji chvíli povařte do požadované hustoty. Rozdělte do vymytých sklenic, které obraťte dnem vzhůru a nechte takto do druhého dne vychladnout.

Komentáře k receptu Domácí kečup od Krkovičky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: domácí kečup s paprikou domací kečup s jablky rozvarena rajcata s paprikami a cibuli domácí kečup pro deti recept krkovice,na,kečupu nejlepší domácí kečup kečup z chilli papriček kecup s jablky a paprikou domaci kečup se zazvorem recept na domácí kečup domácí kečup recepty recept na domácí kečup pro děti domácí kečup bez jablek cikansky kecup domácí kečup kečup od krkovičky domaci kecup hustota domáci kečup s paprikami kecup se zazvorem kečup z rajčat s jablky