Nutriční hodnoty (Vepřová kýta na kari s hráškem a nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 055 kJ / 1 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 109,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,31 g |
| Tuky | 35,34 g |
| – nasycené | 9,98 g |
| – nenasycené | 16,63 g |
| –– mononenasycené | 12,58 g |
| –– polynenasycené | 4,05 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 22,85 g |
| Cholesterol | 693 mg |
| Sodík | 807 mg |
| Sůl | 1,77 g |
| Sacharidy | 244,40 g |
| – cukry | 37,00 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 400 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150 g 150 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 150 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky kari koření | Kari | 2.5 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 kostka 1 kostka hovězího bujonu (nebo vývar) | Bujón hovězí | 9 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kečupu (nebo rajčatového protlaku) | Kečup sladký | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200-300 ml 200-300 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 kapka 1 kapka oleje | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |