Nutriční hodnoty (Fazolajda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 916 kJ / 1 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,67 g |
| Tuky | 43,02 g |
| – nasycené | 14,42 g |
| – nenasycené | 26,50 g |
| –– mononenasycené | 19,15 g |
| –– polynenasycené | 7,35 g |
| ––– omega 3 | 1,97 g |
| Vláknina | 52,18 g |
| Cholesterol | 66 mg |
| Sodík | 266 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 206,66 g |
| – cukry | 36,62 g |
| ––– laktóza | 28,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g fazolí | Fazole bílé | 250 g |
| celý pepř | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový |