Nutriční hodnoty (Žemlovka z vánočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 728 kJ / 1 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 54,27 g |
| – nasycené | 28,19 g |
| – nenasycené | 20,45 g |
| –– mononenasycené | 17,10 g |
| –– polynenasycené | 3,35 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 19,50 g |
| Cholesterol | 635 mg |
| Sodík | 325 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 90,25 g |
| – cukry | 83,85 g |
| ––– laktóza | 12,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vánočka (500 g) | Vánočka | |
| 5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| rozinky (dle chuti) | Rozinky | |
| ořechy (dle chuti) | Vlašské ořechy | |
| skořicový cukr (dle chuti) | Cukr skořicový | |
| máslo na vymazání pekáčku | Máslo kravské |