Nutriční hodnoty (Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 210 kJ / 1 723 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 103,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,52 g |
| Tuky | 46,54 g |
| – nasycené | 23,05 g |
| – nenasycené | 18,05 g |
| –– mononenasycené | 13,08 g |
| –– polynenasycené | 4,97 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 51,00 g |
| Cholesterol | 2,53 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,13 g |
| Sacharidy | 148,45 g |
| – cukry | 86,24 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g krůtích jater | Játra krůtí | 500 g |
| 2 bulvy 2 bulvy fenyklu | Fenykl hlíza | 1080 g |
| 2 2 jablka - nejlépe Granny Smith | Jablko čerstvé | 300 g |
| 120 ml 120 ml bílého vína | Víno bílé suché | 120 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru - nejlépe hnědého | Cukr bílý | 25 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| drůbeží vývar | Vývar kuřecí | |
| olivový olej | Olej olivový |