Nutriční hodnoty (Štrachanda z Plzeňska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 555 kJ / 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,82 g |
Tuky | 38,40 g |
– nasycené | 13,67 g |
– nenasycené | 15,98 g |
–– mononenasycené | 13,26 g |
–– polynenasycené | 2,73 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 12,76 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 11,28 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
100 g 100 g uzeného masa nebo škvarků (nebo obojí) | Vepřová plec uzená | 100 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
1 špetka 1 špetka majoránky | Majoránka sušená | |
1 špetka 1 špetka sušeného zázvoru | Zázvor sušený | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání 31 % (nebo na vaření 12 %) | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
4 4 polévkové lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
sůl | Sůl mořská | |
sádlo na vymazání pekáčku | Sádlo vepřové | |
strouhanka na vysypání | Strouhanka pšeničná |