Nutriční hodnoty (Štrachanda z Plzeňska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 555 kJ / 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,82 g |
| Tuky | 38,40 g |
| – nasycené | 13,67 g |
| – nenasycené | 15,98 g |
| –– mononenasycené | 13,26 g |
| –– polynenasycené | 2,73 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 12,76 g |
| Cholesterol | 878 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,73 g |
| Sacharidy | 65,00 g |
| – cukry | 11,28 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 100 g 100 g uzeného masa nebo škvarků (nebo obojí) | Vepřová plec uzená | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 1 špetka 1 špetka majoránky | Majoránka sušená | |
| 1 špetka 1 špetka sušeného zázvoru | Zázvor sušený | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání 31 % (nebo na vaření 12 %) | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 4 4 polévkové lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| sádlo na vymazání pekáčku | Sádlo vepřové | |
| strouhanka na vysypání | Strouhanka pšeničná |