Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Štrachanda z Plzeňska)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 555 kJ /
850 kcal
Bílkoviny56,56 g
– z toho živočišné bílkoviny48,74 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,82 g
Tuky38,40 g
– nasycené13,67 g
– nenasycené15,98 g
–– mononenasycené13,26 g
–– polynenasycené2,73 g
––– omega 30,23 g
Vláknina12,76 g
Cholesterol 878 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,73 g
Sacharidy65,00 g
– cukry11,28 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 větších brambor Brambor zimní 300 g
1 hrst 1 hrst sušených hub Houby sušené směs
100 g 100 g uzeného masa nebo škvarků (nebo obojí) Vepřová plec uzená 100 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 špetka 1 špetka drceného kmínu Kmín mletý
1 špetka 1 špetka majoránky Majoránka sušená
1 špetka 1 špetka sušeného zázvoru Zázvor sušený
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
100 ml 100 ml smetany ke šlehání 31 % (nebo na vaření 12 %) Smetana kravská sladká 30% 100 ml
4 4 polévkové lžíce dětské krupičky Krupice pšeničná jemná
sůl Sůl mořská
sádlo na vymazání pekáčku Sádlo vepřové
strouhanka na vysypání Strouhanka pšeničná

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.