Nutriční hodnoty ("Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 38
| Energie | 9 395 kJ / 2 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,15 g |
| Tuky | 167,40 g |
| – nasycené | 80,75 g |
| – nenasycené | 79,30 g |
| –– mononenasycené | 54,70 g |
| –– polynenasycené | 24,60 g |
| ––– omega 3 | 1,49 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 233 mg |
| Sodík | 222 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 146,94 g |
| – cukry | 126,49 g |
| ––– laktóza | 26,26 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g čokolády (s minimálně 70% kakaa) | Čokoláda mléčná 30% | 200 g |
| 20 g 20 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 20 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 6 lžic 6 lžic smetany (nejlépe s obsahem tuku 40%) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce ořechového likéru | Mandlový likér | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje z pražených vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 15 g |
| 50 g 50 g mandlí | Mandle neloupané | 50 g |
| skořice na posyp | Skořice ceylonská |