Nutriční hodnoty (Polévka z pohanky a hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 089 kJ / 2 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,92 g |
| Tuky | 11,22 g |
| – nasycené | 2,44 g |
| – nenasycené | 8,62 g |
| –– mononenasycené | 4,03 g |
| –– polynenasycené | 4,60 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 80,36 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 407,70 g |
| – cukry | 17,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky uvařené pohanky | Pohanka loupaná | 500 g |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| cca 200 g 200 g hub (já použila z mrazáku) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| hrst hrst slunečnicových a dýňových semínek | Dýňová semínka | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý koriandr | Koriandr list sušený | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| jíška | Jíška máslová |