Pikantní přírodní šťáva k masu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: příprava+vaření cca 25 minut Omáčky 36 názorů

Suroviny

tenký plátek másla
1 pl oleje
1/2 cibule
3-4 větší žampiony
2 ks loupaných rajčat z konzervy
3 pl šťávy(nálevu) z rajčat
2 pl sladké chilli omáčky
1 pl maggi
2 pl nasekané zelené nati lahůdkové cibulky
1 kl nasekaného libečku
voda podle počtu porcí-1 dl=1 porce
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na velice drobno, žampiony sloupneme a i s nožkama nakrájíme na tenčí plátky.

  2. V hrnci rozpustíme olej s máslem a cibuli na něm 1 minutu orestujeme, přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme 4 minuty restovat. Poté přidáme rajčata, vařečkou je lehce rozmačkáme, dále přidáme šťávu z rajčat, chilli, maggi a množství vody dle cílových porcí a pod pokličkou dusíme 15 minut.

  3. 5 minut před dokončením přidáme zelené bylinky a dovaříme. Takto připravenou šťávu podáváme s rýží k různě upraveným masům.

Poznámka

Potřebovala jsem udělat nějakou šťávu k již hotovému masu, které jsem vytáhla z mrazáku. Použila jsem suroviny, které byly po ruce, bylinky v mrazáku a byl opět oběd zase jinak. Plechovková rajčata se mohou nahradit sloupnutými čerstvými a bylinky dát podle chuti. Šťávu jsem nezahušťovala, ani nesolila, byla chutná, prostě akorát. Takto připravenou šťávou by se daly přelít i na rychlovku osmahnuté kuřecí plátky nebo i rybí filé:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 281 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní přírodní šťáva k masu

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Jasně, bez magi ani ránu. A taky nechápu loupání žampionů.:no:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    spagetka: Ladi,děkuji za zastoupení:-*:-K


    marika: ano,jak píše špagetka-libeček je ligurček http://www.bylinky.sk/?/Atlas/Ligurcek

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    marika: ligurček ;-);-)

    Odpovědět

  • marika marika(neregistrovaná)

    prosím vás, čo je "libeček"?? :-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    jarda: Děkuji za přečtení receptu i za komentář:-K
    Kdo maggi nepoužívá,může nahradit jiným dochucovadlem,nebo solí.Já s tím problém nemám,maggi jsem už jako dítě chodila potají"ucucávat":-)

    Odpovědět

  • jarda jarda(neregistrovaná)

    Tak jsem se zasnil ale to magi mě dostalo. omlouvám se ale kdyby jste věděla z čeho se to dělá tak obejdete regál 2 metry.

    Odpovědět

  • milan milan(neregistrovaný)

    Jarča D.:dík za radu , kamarádi mě ukecali na akci 40 krák gulášová polévka a 40 krát knedlo zelo ale maso maj zvěřinu plecko tak dumám jak udělat tolik šťávy zvlášt:-))

    Odpovědět

  • Max Jerry Max:Děkuji za čas,který jste receptu věnovat:-):-K

    Odpovědět

  • Max Jerry Max Max Jerry Max(neregistrovaný)

    Stavicka muze byt dobra ale podle tech prisad uz to je omacka.Nejvetsi chyba modernich hospodynek ze kupuji jen maso, na kosti zapominaji. V dnesnich moernich domactnostich ma kazda zena mrazak. Koupit si kosti u reznika ktery vam je poseka a doma je vyrestovat trosku korenove zeleniny a rajskeho protlaku to umi kazda dobra hospodinka . Uvarte si prirodni stavicku kterou vam bude sousedka zavidet. Naporcovat a zmrazit.Dobrou chut.:-p

    Odpovědět

  • máša:Díky za to"bezva":-)):-Ki za čas,který jste věnovala přečtení receptu:-K
    Mášo,když přimhouříte oko,tak ta lžíce maggi našemu zažívacímu ústrojí zase tolik nemůže uškodit:-)
    A libeček...ten jsem použila;-)I v surovinách je uvedený:yes:

    Odpovědět

  • máša máša(neregistrovaná)

    dobrý den,magi,masox,bujon,no nevím není to moc zdravé je to rychlé vaření,ale není lepší libeček a vývar jinak jste bezva:yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dája:Jsem ráda,že jste se mnou spokojená;-):-DS tím focením postupu práce je to malinko pracnější,ale stejně u vaření musím být,tak to cvaknutí spouště pár krát navíc mě nezabije:-*Horší jsou už ty popisky pod fotkama,to mi zabere hodně času navíc:-)
    Děkuji za komentář,který mě vážně velice potěšil:-K:-K

    Odpovědět

  • Dája Dája(neregistrovaná)

    Paní Aničko-Drahuš,chodím na Toprecepty a vaše vychytávky se mi moc líbí:yes:Máte vždy srozumitelně napsaný postup a všechno hezky rozfocené.Někdy ten postup práce ani nečtu,protože při prohlížení fotek to popisujete velice podrobně i pod něma.Děkuji vám:-K

    Odpovědět

  • Jarča D.:Také dobra volba:yes::-K:-K

    Odpovědět

  • Jarča D. Jarča D.(neregistrovaný)

    miluška: Mohu poradit jak dělám šťávičku já a kolik chci. Když je maso upečené, přendám ho do mísy přikryji, aby moc nevystydlo. Zbylou šťávu vydusím na tuk, někdy, když chvátám tak tam trocha vody nevadí, popráším asi dvěma lžičkami hladké mouky a nechám v troubě až se začne trochu pražit (zvýším výkon tepla)na to naliji asi 1/2L studené vody a nechám v troubě provářet asi 20minut. Zkoušela jsem teplou, ale není to ono, občas promíchám. Když je ještě šťáva moc hustá přidám ještě vodu, aby vznikl tak zvaný soft, přisolím podle chuti, ale raději používám směs koření "VEPŘOVÁ PEČENĚ". Přidám, až když začnu dělat ten soft dřív ne má to úplně jinou chuť a lepší než, když jsem to pekla zároveň z masem. Snad tento odkaz najdete a šťávička se podaří. Přeji dobrou chuť!

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: šťáva k masu šťáva k masu recept šťáva pod maso stava na maso jak udělat šťávu k masu rychlá šťáva k masu šťávy k masu jak udělat štávu pod maso prirodni omacka k masu recept na štávu k masu přírodní šťáva štáva pod maso recept stava z masa jak udělat dobrou šťávu k masu stava k masu recepty jak připravit šťávu k masu dobrá šťáva k masu šťávička k masu stava na maso recept recept šťáva k masu