Nutriční hodnoty (Buřtguláš "Jidášovo ucho")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 943 kJ / 1 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,45 g |
| Tuky | 25,29 g |
| – nasycené | 10,91 g |
| – nenasycené | 11,36 g |
| –– mononenasycené | 9,03 g |
| –– polynenasycené | 2,33 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 60,88 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 185,65 g |
| – cukry | 15,19 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2-3 2-3 špekáčky | Špekáček | |
| 50 g 50 g sušených hub "Jidášovo ucho" | Houby sušené směs | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| gulášová paprika | Paprika sladká | |
| červená pálivá paprika | Paprika pálivá | |
| zelená nať z jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 22.5 g |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| 1,5-2 l 1,5-2 l vody | Voda | 1750 ml |