Nutriční hodnoty (Pečené kuře s mrkvičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 31 969 kJ / 7 641 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 202,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 202,50 g |
| Tuky | 80,67 g |
| – nasycené | 28,74 g |
| – nenasycené | 47,48 g |
| –– mononenasycené | 21,22 g |
| –– polynenasycené | 26,26 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 584,40 g |
| Cholesterol | 92 mg |
| Sodík | 16,13 g |
| Sůl | 40,30 g |
| Sacharidy | 1 234,06 g |
| – cukry | 818,29 g |
| ––– laktóza | 0,29 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí stehna | Kuře stehno s kůží | |
| 3 lžičky 3 lžičky adžiky (směs koření, viz diskuze) | Adžika | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
| 0,5 0,5 – 1 dl bílého vína podle chuti | Víno bílé suché | |
| 2 lžičky 2 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 10 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky studeného másla | Máslo kravské | 16 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 400 400 g mrkve (na krájená na špalíčky - já měla baby karotku) | Mrkev čerstvá | 20000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 2 lžíce 2 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 30 ml |
| 1 1 čajová lžička kurkumy | Kurkuma mletá | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| voda na podlévání | Voda | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| pečicí folie – sáček. |