Nutriční hodnoty (Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 653 kJ / 1 590 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 24,97 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,25 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,72 g | 
| Tuky | 99,68 g | 
| – nasycené | 52,05 g | 
| – nenasycené | 45,76 g | 
| –– mononenasycené | 23,79 g | 
| –– polynenasycené | 21,97 g | 
| ––– omega 3 | 0,52 g | 
| Vláknina | 31,66 g | 
| Cholesterol | 202 mg | 
| Sodík | 11,85 g | 
| Sůl | 31,98 g | 
| Sacharidy | 136,03 g | 
| – cukry | 8,67 g | 
| ––– laktóza | 5,40 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2 2 x cca 150 g porce Okouna nilského (viz tipy a triky) | Mořský okoun | |
| 3 3 lžičky otrhaných lístků tymiánu | Tymián sušený | |
| 3 větvičky 3 větvičky citronového tymiánu (viz tipy a triky) | Tymián sušený | |
| 50 g 50 g velkozrnné čočky | Čočka hnědá neloupaná | 50 g | 
| 3 větvičky 3 větvičky čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g | 
| 150 g 150 g Créme fraiche (viz tipy a triky) | Creme fraiche 33% | 150 ml | 
| 50 g 50 g bulguru | Pšeničný bulgur | 50 g | 
| 350 ml 350 ml zeleninového bujónu nebo vývaru | Bujón zeleninový | 350 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g | 
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka na rozředění omáčky | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml | 
| kousek kousek gázy nebo obvazu na bylinky | 
 
	