Nutriční hodnoty (Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 6 653 kJ / 1 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,72 g |
Tuky | 99,68 g |
– nasycené | 52,05 g |
– nenasycené | 45,76 g |
–– mononenasycené | 23,79 g |
–– polynenasycené | 21,97 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 31,66 g |
Cholesterol | 202 mg |
Sodík | 11,85 g |
Sůl | 31,98 g |
Sacharidy | 136,03 g |
– cukry | 8,67 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 x cca 150 g porce Okouna nilského (viz tipy a triky) | Mořský okoun | |
3 3 lžičky otrhaných lístků tymiánu | Tymián sušený | |
3 větvičky 3 větvičky citronového tymiánu (viz tipy a triky) | Tymián sušený | |
50 g 50 g velkozrnné čočky | Čočka hnědá neloupaná | 50 g |
3 větvičky 3 větvičky čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
150 g 150 g Créme fraiche (viz tipy a triky) | Creme fraiche 33% | 150 ml |
50 g 50 g bulguru | Pšeničný bulgur | 50 g |
350 ml 350 ml zeleninového bujónu nebo vývaru | Bujón zeleninový | 350 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
olivový olej | Olej olivový | |
1 lžíce 1 lžíce mléka na rozředění omáčky | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
kousek kousek gázy nebo obvazu na bylinky |