Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie6 653 kJ /
1 590 kcal
Bílkoviny24,97 g
– z toho živočišné bílkoviny4,25 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,72 g
Tuky99,68 g
– nasycené52,05 g
– nenasycené45,76 g
–– mononenasycené23,79 g
–– polynenasycené21,97 g
––– omega 30,52 g
Vláknina31,66 g
Cholesterol 202 mg
Sodík 11,85 g
Sůl31,98 g
Sacharidy136,03 g
– cukry8,67 g
––– laktóza5,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 x cca 150 g porce Okouna nilského (viz tipy a triky) Mořský okoun
3 3 lžičky otrhaných lístků tymiánu Tymián sušený
3 větvičky 3 větvičky citronového tymiánu (viz tipy a triky) Tymián sušený
50 g 50 g velkozrnné čočky Čočka hnědá neloupaná 50 g
3 větvičky 3 větvičky čerstvého rozmarýnu Rozmarýn čerstvý
1 svazek 1 svazek jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá 120 g
150 g 150 g Créme fraiche (viz tipy a triky) Creme fraiche 33% 150 ml
50 g 50 g bulguru Pšeničný bulgur 50 g
350 ml 350 ml zeleninového bujónu nebo vývaru Bujón zeleninový 350 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
olivový olej Olej olivový
1 lžíce 1 lžíce mléka na rozředění omáčky Mléko kravské polotučné 1,5% 15 ml
kousek kousek gázy nebo obvazu na bylinky

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.