Mátová roláda

Fantom Kuchař: Fantom

Moučníky , Záviny, rolády 28 názorů

Suroviny

Těsto na roládu:
4 vejce
100 g cukru krupice
80 g polohrubé mouky
Náplň:
250 ml smetany na šlehání
120 g tučného tvarohu
2-3 lžíce cukru moučka
1 želatinový ztužovač (za studena, 50 g)
zelená potravinářská barva
1 sáček mátového čaje
Poleva:
čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne.

  2. Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou, vzniklé těsto rozetřeme na pečící papír na plech a vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 200°C cca 6 minut.

  3. Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout.

  4. Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a vmícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku.

  5. Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mátová roláda

  • Pajaska Pajaska

    No toto mi uniklo.Máta už raší,takže žádný čaj,ale pořádný výluh.;-):-D Ono je to totéž,ale ze zahrady má máta větší říz.Moc pěkná roláda.:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Fantome, roládu jsem dnes upekla. Roládu mám na zítřejší oslavu, ale už jsme to nevydrželi a ochutnali. Dcera prohlásila, že je roláda bezkonkurenční.:-p Děkuji za prima recept. Dávám ti bodíka a přidávám foto.;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    After eight v hezčím a větším balení roládky :yes::-K.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    V Tescu tak to jo..? Nekde : v regalu kypricich prasku?? Tak diky, kouknu, rolada a mata je fajn, jeste ten caj, tak ahooj Iva:-K:-K

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Eliza:dobrá já se teda vzdávam:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Fantome:-), sice jsem tvůj recept uložila, ale jestli si na něj troufnu...to je ve hvězdách. Rolády moc neovládám (leda tak masové, to zas jo...), měla jsem nedávno takovou povedenou sladkou premiéru, tady zdokumentovanou, ale jistá v kramflecích si nejsem, přiznávám bez mučení...
    To nic nemění na kladném hodnocení tvého receptu :yes:.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Roládka mi evokuje svěžest a lehkost, teď si jen představuji ten kontrast, kdyby byla na fotce i červená jahoda;-).Fantome:-K, máš moc šikovné ruce a ty nápady:yes:.

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Daniella O.:krásně napsané ty jsi prostě diplomat:yes:;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Anicko Kocikova, tak nepridavej to zelene potravinarske barvivo. Me tam osobne nevadi, evokuje chut maty, ( Fantom uvadi, ze z nouze pouzil vyluh z caje ). Je to naopak genialni napad. Na strane druhe chapu, ze nekomu barvy vadi.... na dovolene v Italii jsem jednou dostala k snidani modre rohliky a to jsem opravdu nepozrela. Nechapu tu barvu, ktera se absolutne nijak nepoji se surovinami. To bylo opravdu zvlastni. Tahle roladka je jina a to i barevne. Krasna....:yes::yes::yes:.

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    misza:To budu moc rád a prosil bych fotku;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Jana Remkova:Jani ale něco hezkého mi napsat můžeš abych si o sobě mohl myslet:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Eliza:Kdo se bojí nemá co dělat v kuchyni;-)to ovšem není Tvůj případ:-) ale až to zrealizuješ tak mi prosím přidej fotku;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    zizala: u nás to nikdo nechtěl ochutnat ale nakonec to chutnalo všem;-) dal jsem na polevu extra hořkou čokoládu 70% kakaa s nugetou a je to super:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Fantome vypadá to skvěle:-p Určitě vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Anna Kocikova:Aničko není to až tak jedovaté, je to cukr s kyselinou listovou;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: mátová esence mátová poleva matova napln peprmintová napln do bombonů rolada s nugetou mátová napln recept peprmintová esence japonská roláda banánová roláda s nugetou mátová esence potravinářská peprmintová roláda mátová esence na vaření mátová esence příprava studená roláda čokoladova peprmintová roláda recept mátová recepty kde se kupuje matova esence? roláda z pekarskych piškotu kramflek mátová zelená barva