Nutriční hodnoty (Makový závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 177 kJ / 4 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 82,49 g |
Tuky | 123,74 g |
– nasycené | 22,60 g |
– nenasycené | 84,11 g |
–– mononenasycené | 35,86 g |
–– polynenasycené | 48,26 g |
––– omega 3 | 1,06 g |
Vláknina | 46,00 g |
Cholesterol | 493 mg |
Sodík | 764 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 618,20 g |
– cukry | 226,75 g |
––– laktóza | 17,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
60 g 60 g tuku | Margarín | 60 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
1 1 žloutek (na potření) | Vaječný žloutek | 23 g |