Nutriční hodnoty (Houbový " Stroganoff")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 273 kJ / 304 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,58 g |
| Tuky | 12,06 g |
| – nasycené | 7,73 g |
| – nenasycené | 3,69 g |
| –– mononenasycené | 3,20 g |
| –– polynenasycené | 0,49 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 23,33 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 578 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 25,10 g |
| – cukry | 12,20 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 300 g cca 300 g mražených hub (nebo čerstvých) | Hřib mražený | 300 g |
| ( použila jsem lesní směs a hlívu, lze připravit i ze žampionů ) | Žampion čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce worcesteru | Worcestrová omáčka | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 1 kyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| 1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvého kopru (nebo petrželky) | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |