Nutriční hodnoty (Houbový " Stroganoff")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 273 kJ / 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,58 g |
Tuky | 12,06 g |
– nasycené | 7,73 g |
– nenasycené | 3,69 g |
–– mononenasycené | 3,20 g |
–– polynenasycené | 0,49 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 23,33 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 578 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 25,10 g |
– cukry | 12,20 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 300 g cca 300 g mražených hub (nebo čerstvých) | Hřib mražený | 300 g |
( použila jsem lesní směs a hlívu, lze připravit i ze žampionů ) | Žampion čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
1 lžíce 1 lžíce smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |
1 lžíce 1 lžíce worcesteru | Worcestrová omáčka | 15 ml |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
1 1 kyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce čerstvého kopru (nebo petrželky) | Kopr nať čerstvý | 15 g |
1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový |