Nutriční hodnoty (Domácí paštika z kachních jater)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 103,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,20 g |
| Tuky | 16,77 g |
| – nasycené | 5,41 g |
| – nenasycené | 7,01 g |
| –– mononenasycené | 4,73 g |
| –– polynenasycené | 2,28 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 8,83 g |
| Cholesterol | 2,60 g |
| Sodík | 409 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 33,65 g |
| – cukry | 13,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kachních jater | Játra kachní | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 150 ml 150 ml portského vína | Víno portské | 150 ml |
| máslo (nebo kachní, či husí sádlo) | Máslo kravské | |
| 2 2 hrstky sekaných mandlí | Mandle loupané | |
| dle chuti např. hrst kaparů (sušených malých ovocných plodů) | Kapary | |
| brusinek | Brusinky zavařené | |
| čerstvá petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
| hotové paštikové koření (nebo kdo dává přednost čerstvým bylinkám stačí špetka nasekaného tymiánu, bobkového listu, bazalky, špetky muškátového oříšku, muškátového květu, drceného hřebíčku, pepře a soli) | Provensálské koření |