Nutriční hodnoty (Brambory zapečené s tlačenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 727 kJ / 3 281 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 74,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,60 g |
| Tuky | 178,38 g |
| – nasycené | 87,12 g |
| – nenasycené | 77,12 g |
| –– mononenasycené | 61,52 g |
| –– polynenasycené | 15,60 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 48,60 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 10,11 g |
| Sůl | 24,93 g |
| Sacharidy | 280,50 g |
| – cukry | 50,40 g |
| ––– laktóza | 11,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg ve slupce uvařených brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| asi 600 g 600 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 600 g |
| 400 g 400 g tlačenky | Tlačenka selská | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 dl 3 dl zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 300 ml |