Nutriční hodnoty (Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 753 kJ / 2 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 238,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 228,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,95 g |
| Tuky | 174,32 g |
| – nasycené | 82,50 g |
| – nenasycené | 88,28 g |
| –– mononenasycené | 74,47 g |
| –– polynenasycené | 13,81 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 28,10 g |
| Cholesterol | 602 mg |
| Sodík | 3,09 g |
| Sůl | 7,45 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
| – cukry | 29,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g hovězích líček | Hovězí líčka | 1000 g |
| 300 ml 300 ml černého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 300 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky sušené šalvěje | Šalvěj sušená | 10 g |
| 10 lístků 10 lístků čerstvé šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 150 g 150 g špeku Mangalica | Špek | 150 g |
| 200 g 200 g hříbků (měla jsem mražené) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| čerstvě drcený pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hovězí vývar dle potřeby ( příp. gel.bujon ) | Vývar hovězí |