Nutriční hodnoty (Zdravá pórkovo-sýrová pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 899 kJ / 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 41,20 g |
| – nasycené | 16,43 g |
| – nenasycené | 17,51 g |
| –– mononenasycené | 14,42 g |
| –– polynenasycené | 3,09 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 849 mg |
| Sodík | 1,50 g |
| Sůl | 3,63 g |
| Sacharidy | 24,90 g |
| – cukry | 21,80 g |
| ––– laktóza | 7,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 pórky | Pórek čerstvý | |
| 1/4 1/4 malé kapusty (můžeme i bez kapusty) | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 kyselé jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 120 g 120 g tvrdého sýra (Ementál, Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 120 g |
| 1 1 kyselá okurka podle každého | Okurka polní zavařená | |
| 2 2 polévkové lžíce majonézy nebo zakysané smetany | Majonéza | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |