Šarlota

tejaja Kuchařka: tejaja

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 6 názorů

Suroviny

Těsto
100 g polohrubé mouky
5 vajec
100 g práškového cukru
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce oleje
1 lžíce vlažné vody
Krém
500 ml smetany ke šlehání
550 ml mléka
1,5 vanilkového pudingu nebo 1 Zlatý klas
150 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
želatina
rybízový džem
ovoce (pomaranče, mandarinky alebo drobné ovocie )
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žĺtky, cukor, olej a vodu vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom a sneh z bílkov.

  2. Cesto rozotrieme na plech a upečieme. Horúci plát vyklopíme na namočenú a dobre vyžmýkanú utierku (studená voda), pevne stočíme do rolády, počkáme 1 minútu a roztočíme. Utierku vytiahneme a roládu opäť stočíme, necháme vychladnúť.

  3. Vychladnutú roládu natrieme džemom a stočíme. Nakrájame na tenké kolieska asi 1 cm.

  4. V troške mlieka necháme nabobtnať želatinu (množstvo podľa návodu, asi na 1 l hmoty). Zo zbytku mlieka a Zlatého klasu uvaríme krém a necháme vychladnúť. Potom do neho zašľaháme cukor, vanilkový cukor, vyšľahanú šľahačku a rozpustenú želatinu.

  5. Kolieskami rolády vyložíme cedník alebo misu, opatrne lejeme krém a prekladáme ho kúskami ovocia. Na vrchu má byť krém.

  6. Necháme 12 hodín tuhnúť v chladničke. Potom vyklopíme na misu a krájame ako tortu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šarlota

  • kveta28 kveta28

    Je to výborný už jsem to taky zkoušela..Doporučuji to:-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Povedlo se, je to v lednici a už jsem ke kafíčku měla - nebylo to samozřejmě úplně ono,jako to bude zítra, ale neodolala jsem a ochutnala.Než jsem přišla na fígl, docela to dalo zabrat,ale už vím jak na to,takže příště bude i na oko určitě lepší výsledek. Každopádně chutnalo a zítra bude ještě lepší. Díky

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tejaja tymi roladkami si mi pripomenlua zakusok *bystricky rez*...mamicka ho pekavala, ale neviem preco prestala....takze som to videla naposledy pred 25 rokmi. tam sa upiekol hnedy piskot natrel sa tazkym parizskym kremom, nechalo ztuhnut a na plat sa polozili vedla seba pozdlzne presne take uzke piskotove roladky plnene lekvarom. znovu sa to natrelo parizskym kremom....a teraz uz neviem, ci sa znovu na to polozil plat kakaoveho piskotu a znovu parizsky krem a aj sa to nazdobovalo s nim...a sypalo sa to cokoldovou ryzou. Na reze to vyzeralo uzasne. Podavalo sa to ako dezert priamo na tanierikoch, lebo to bolo vysoke. tvoja sarlota vyzera velmi pekne

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Už jsem dělala taky je tak asi 5 let zpátky a je to vynikající sice to vypadá složitě ale je to jednoduché :yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tedy tohle vypadá nááádherně. Jelikož jsem utaháná z výměny oken a následným úklidem, jdu se tímto receptem odměnit.:-p:-p,jen si nejsem jistá, jestli na pohled to taky bude stejná nádhera ;-), o chuť se nebojím,ta bude výborná.Za pár hodinek dám vědět. Jinak je to pohoda nejen pro jazýček ale i pro očko. Tak jdu na to.:-p

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    božínku to je nádhera :-)) :yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dort sarlota dort šarlota recept šarlota dort moučník šarlota dezert šarlota jahodová šarlota recept na dort šarlota šarlota dezert ovocná šarlota piskotova sarlota šarlota moučník dort charlota nepečená šarlota jahodová charlota šarlota buchta moučník charlota jablecna sarlota zákusek šarlota borůvková šarlota ovocná šarlota recept

Zapomněl/a jsem heslo