Nutriční hodnoty (Jemný bramborový krém s liškami a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 525 kJ / 1 082 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 69,03 g |
| – nasycené | 37,57 g |
| – nenasycené | 29,77 g |
| –– mononenasycené | 24,27 g |
| –– polynenasycené | 5,50 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 97 mg |
| Sodík | 887 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 88,26 g |
| – cukry | 8,88 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| hrst hrst lišek | Liška obecná čerstvá | |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 50 g 50 g libové anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 1 litr 1 litr vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |