Nutriční hodnoty (Polievka z morských rýb a plodov mora)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 364 kJ / 3 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 395,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 384,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,91 g |
| Tuky | 25,40 g |
| – nasycené | 8,04 g |
| – nenasycené | 15,57 g |
| –– mononenasycené | 8,08 g |
| –– polynenasycené | 7,49 g |
| ––– omega 3 | 2,56 g |
| Vláknina | 13,47 g |
| Cholesterol | 2,26 g |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 3,86 g |
| Sacharidy | 144,43 g |
| – cukry | 29,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1200-1500 g 1200-1500 g mořské ryby | Treska filet | 1350 g |
| 800-900 g 800-900 g směsi mořských plodů | Oliheň | 850 g |
| 1 l 1 l rybího vývaru (court bouillon) | Vývar rybí | 1000 ml |
| 2 l 2 l suchého bílého vína | Víno bílé suché | 2000 ml |
| 4-5 4-5 malých růžových brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 4-5 4-5 masitých rajčat | Rajče červené čerstvé | 270 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 3 3 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| špetka špetka šafránu | Šafrán sušený |