Nutriční hodnoty (Šunkovo-sýrový chléb,podle Babicy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 420 kJ / 3 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 147,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,50 g |
| Tuky | 117,11 g |
| – nasycené | 45,75 g |
| – nenasycené | 56,43 g |
| –– mononenasycené | 41,46 g |
| –– polynenasycené | 14,97 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 691 mg |
| Sodík | 5,34 g |
| Sůl | 12,86 g |
| Sacharidy | 385,20 g |
| – cukry | 44,50 g |
| ––– laktóza | 19,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| hrnek hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| lžička lžička soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 30 dkg 30 dkg sýra (Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
| 25 dkg 25 dkg šunky | Šunka vepřová vařená | 250 g |
| cca 15 dkg 15 dkg vepřového boku | Vepřový bok | 150 g |
| na dochucení můžete přidat osmaženou cibulku | Cibulka jarní čerstvá |