Nutriční hodnoty (Brambory se smaženou krupicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 141 kJ / 1 468 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 44,05 g |
| – nasycené | 17,73 g |
| – nenasycené | 21,90 g |
| –– mononenasycené | 17,61 g |
| –– polynenasycené | 4,29 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 15,70 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 2,62 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 176,70 g |
| – cukry | 5,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g syrových brambor | Brambor zimní | 550 g |
| 8 lžic 8 lžic krupice | Krupice pšeničná hrubá | 120 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla + sádlo na vymazání | Sádlo vepřové | 30 g |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 300 g 300 g uzeného masa (nebo sekané škvarky) | Vepřová plec uzená | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| bylinkové máslo Rojíkovo koření | Máslo bylinkové | |
| cibule | Cibule čerstvá |