Nutriční hodnoty (Telecí medailonky s kaparovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 686 kJ / 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,40 g |
| Tuky | 16,26 g |
| – nasycené | 9,79 g |
| – nenasycené | 5,30 g |
| –– mononenasycené | 4,30 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 186 mg |
| Sodík | 233 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 46,30 g |
| – cukry | 6,60 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mléčné telecí kýty | Telecí kýta | 300 g |
| 1 1 polévková lžíce kaparů ( já už měla pouze ty na fotce, to jsou plody) | Kapary | |
| 4 listy 4 listy šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 1 1 polévkové lžíce citronové šťávy nebo 2PL suchého bílého vína | Šťáva z citrónu | |
| 150 ml 150 ml vývaru | Vývar hovězí | 150 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 2 menší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| citronová kůra z 1/2 citronu nastrouhaná | Citronová kúra čerstvá | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| hladká mouka na obalení masa | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě drcený pepř | Pepř černý |