Nutriční hodnoty (Polévka z červeného mangoldu s kroupami a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 484 kJ / 1 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,26 g |
| Tuky | 13,37 g |
| – nasycené | 5,61 g |
| – nenasycené | 7,51 g |
| –– mononenasycené | 1,87 g |
| –– polynenasycené | 5,64 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 26,24 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 195,93 g |
| – cukry | 5,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 listů mangoldu včetně stonků | Mangold | |
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 200 g 200 g uvařených krup | Kroupy ječné | 200 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvé majoránky (lístky) | Majoránka čerstvá | 30 g |