Nutriční hodnoty (Polévka z červeného mangoldu s kroupami a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 484 kJ / 1 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,26 g |
Tuky | 13,37 g |
– nasycené | 5,61 g |
– nenasycené | 7,51 g |
–– mononenasycené | 1,87 g |
–– polynenasycené | 5,64 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 26,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 195,93 g |
– cukry | 5,92 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 listů mangoldu včetně stonků | Mangold | |
3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
200 g 200 g uvařených krup | Kroupy ječné | 200 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce čerstvé majoránky (lístky) | Majoránka čerstvá | 30 g |