Svíčková z jelena
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 306 kJ / 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,93 g |
Tuky | 19,08 g |
Vláknina | 24,05 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 846 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 30,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso společně z koř.zeleninou se nechává přes noc odležet proto,že zvěřinové maso má pachuť a takhle se pěkně zjemní chuť. Fotku k receptu zatím nemám, ale až budu opět vařit, přiložím. Dělala jsem tuhle svíčkovou poprvé a měla jsem z toho strach, ale moc se mi povedla, přítel říkal, že ji mám lepší, než naše známá :-) a právě tenhle recept mám od ní..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 9. 2017 20:27
Mám otázečku srnčí by být nemohlo ???
16. 9. 2012 20:11
Jelen je sám o sobě vynikající a v kombinaci se svíčkovou je to neuvěřitelné jídlo
24. 1. 2010 21:43
Tak to by mohlo být náramně dobré.Zvěřinu můžu
28. 12. 2009 19:47
mám jen jelení plec,ale myslím si,že by šla také,i když mi radí spíš guláš,co vy na to?
16. 8. 2009 17:17
svíčková je národní klasika a ze zvěřiny je to bomba. Jedla jsem ji ze srnčího, ze zajíce, ale z jelena ještě ne. Mňam dala bych si hned
+
16. 8. 2009 14:06
no prave preto sa pytam, lebo ty si ma naucila to s tym maslom a uz nerobim inak....
16. 8. 2009 13:59
vybusna - jen jsem ho polila rozehřátým máslem a obložila kořením a zeleninou a nechala přes noc v ledničce. To jsem zapomněla napsat, že jsem ho předem nevařila, jak je uvedené v receptu. Měla jsem plec a asi jsem měla štěstí, že byla z mladého kusu, měkká byla celkem brzy.
16. 8. 2009 13:50
maris aj si toho jelena nejako pacovala?
16. 8. 2009 13:48
Tak jsem zkusila , hořčice jsem dala jen lžičku, ale podlila jsem červeným vínem, bylo to výborné. Není nad to, když je venku skoro 30° ve stínu, si dát svíčkovou se šesti
. Posílám bodík
29. 1. 2009 11:11
Zkus tam dát tu hořčici a uvydíš
29. 1. 2009 11:10
Nee já to neberu jako kritiku maris,každý to má rád jinak
29. 1. 2009 11:08
Do hamburské dávám, to máš pravdu, protože je vepřové maso míň výrazné,než zvěřina. Neber to, prosím, jako kritiku Tvého receptu, tak to není myšleno, určitě to je moc dobré
29. 1. 2009 10:46
Jo a ta hořčice tomu dodá lepší chut...Když děláš hamburskou vepřovou kýtu taky tam nepřidáváš hořčici???
29. 1. 2009 10:44
Děkuji za upozornění,v obchodě se dá sehnat but kostky masa nebo rolka.
29. 1. 2009 10:40
Jarčo, v surovinách Ti chybí maso. Jakou část jelena a kolik jsi použila ? Jinak - já už bych rozhodně nedala masox a hořčici, ale každý má jinou chuť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Lotus mini cheesecake
Přidáno před 1 hodinou

Svíčková polévka s nudlemi
Přidáno před 2 hodinami

Vepřové kostky na argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami

Mechový dort (se špenátem)
Přidáno před 22 hodinami

Salko roláda
Přidáno 21. 5. 2022 12:16

Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Přidáno 21. 5. 2022 07:40
Právě bylo uvařeno:

Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky
uvařil/a RiciCz
před 31 minutami

Expresní svíčková na smetaně
uvařil/a Tomybarvaa
před 46 minutami

Vepřové kostky na leču
uvařil/a Kozlik213
před 2 hodinami

Jablková buchta s tvarohem
uvařil/a Tjadja
před 2 hodinami

Pizza jako z pizzerie
uvařil/a Petaja
před 3 hodinami

Zimní polévka z mrkve a červené čočky
uvařil/a Katymaty
před 3 hodinami

Ovocné péřové knedlíky
uvařil/a Daduse
před 4 hodinami

Kváskové lívance
uvařil/a Kika95
před 5 hodinami

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
uvařil/a vcastkov
před 16 hodinami

Halušky se zelím a uzeným
uvařil/a sabatova.daniela@tiscali.cz
před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková ze zvěřiny recepty z jelena jelen recepty zvěřinová svíčková svíčková na smetaně z jelena jelení svíčková na smetaně svickova z jeleniho masa recept jelen recepty jelen jelen recept recept na jelena jelen na smetaně svíčková na smetaně ze zvěřiny recepty na jelena zvěřinová kuchařka zvěřinové recepty jelen svíčková zvěřina recept z jelena recepty zvěřina jelen
Suroviny: maso jelení, cibule, celer, mrkev, petržel, pepř, jalovec, bobkový list, koření nové koření, mouka, mléko, smetana, hořčice
Svíčková z jelena
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkwE
16 názorů