Svíčková z jelena

Jarca87 Kuchařka: Jarca87

Jiné maso 16 názorů

Suroviny

500 g jeleního masa
1 cibule
1/2 celeru
4 mrkve
3 střední petržele
5 pepřů
6 jalovců
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
mouka
mléko
smetana celá
2 lžičky hořčice
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na cibulce zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), opečeme.

  2. Až je maso zatažené. zalijeme vodou,přidáme koření a necháme 30 minut vařit, pak necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice odležet.

  3. Na druhý den maso společně ze zeleninou dusíme do měkka, maso pak vyjmeme a zeleninu promixujeme nebo propasírujeme. Pak přidáme záklechtku (mouka v mléku), 1 smetanu, 2 lžičky hořčice.

Poznámka

Maso společně z koř.zeleninou se nechává přes noc odležet proto,že zvěřinové maso má pachuť a takhle se pěkně zjemní chuť. Fotku k receptu zatím nemám, ale až budu opět vařit, přiložím. Dělala jsem tuhle svíčkovou poprvé a měla jsem z toho strach, ale moc se mi povedla, přítel říkal, že ji mám lepší, než naše známá :-) a právě tenhle recept mám od ní..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 64 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svíčková z jelena

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mám otázečku srnčí by být nemohlo ???

    Odpovědět

  • pitrsvavrus pitrsvavrus

    Jelen je sám o sobě vynikající a v kombinaci se svíčkovou je to neuvěřitelné jídlo :yes:

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Tak to by mohlo být náramně dobré.Zvěřinu můžu:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • prof.lub prof.lub

    mám jen jelení plec,ale myslím si,že by šla také,i když mi radí spíš guláš,co vy na to?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-p:-p svíčková je národní klasika a ze zvěřiny je to bomba. Jedla jsem ji ze srnčího, ze zajíce, ale z jelena ještě ne. Mňam dala bych si hned :yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no prave preto sa pytam, lebo ty si ma naucila to s tym maslom a uz nerobim inak....

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna - jen jsem ho polila rozehřátým máslem a obložila kořením a zeleninou a nechala přes noc v ledničce. To jsem zapomněla napsat, že jsem ho předem nevařila, jak je uvedené v receptu. Měla jsem plec a asi jsem měla štěstí, že byla z mladého kusu, měkká byla celkem brzy. ;-):-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    maris aj si toho jelena nejako pacovala?

    Odpovědět

  • maris maris

    Tak jsem zkusila :-), hořčice jsem dala jen lžičku, ale podlila jsem červeným vínem, bylo to výborné. Není nad to, když je venku skoro 30° ve stínu, si dát svíčkovou se šesti :-D:-D:-)). Posílám bodík :-)

    Odpovědět

  • Jarca87 Jarca87(autorka receptu)

    Zkus tam dát tu hořčici a uvydíš

    Odpovědět

  • Jarca87 Jarca87(autorka receptu)

    Nee já to neberu jako kritiku maris;-),každý to má rád jinak:-O:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Do hamburské dávám, to máš pravdu, protože je vepřové maso míň výrazné,než zvěřina. Neber to, prosím, jako kritiku Tvého receptu, tak to není myšleno, určitě to je moc dobré:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Jarca87 Jarca87(autorka receptu)

    Jo a ta hořčice tomu dodá lepší chut...Když děláš hamburskou vepřovou kýtu taky tam nepřidáváš hořčici???:-S:-)

    Odpovědět

  • Jarca87 Jarca87(autorka receptu)

    Děkuji za upozornění;-),v obchodě se dá sehnat but kostky masa nebo rolka.

    Odpovědět

  • maris maris

    Jarčo, v surovinách Ti chybí maso. Jakou část jelena a kolik jsi použila ? Jinak - já už bych rozhodně nedala masox a hořčici, ale každý má jinou chuť.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: svíčková ze zvěřiny recepty z jelena jelen recepty zvěřinová svíčková svíčková na smetaně z jelena jelení svíčková na smetaně recept jelen svickova z jeleniho masa recepty jelen jelen recept recept na jelena svíčková na smetaně ze zvěřiny recepty na jelena jelen na smetaně zvěřinová kuchařka zvěřinové recepty jelen svíčková zvěřina recept z jelena recepty zvěřina jelen

Zapomněl/a jsem heslo