Svíčková z jelena
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 306 kJ / 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,93 g |
Tuky | 19,08 g |
Vláknina | 24,05 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 846 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 30,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso společně z koř.zeleninou se nechává přes noc odležet proto,že zvěřinové maso má pachuť a takhle se pěkně zjemní chuť. Fotku k receptu zatím nemám, ale až budu opět vařit, přiložím. Dělala jsem tuhle svíčkovou poprvé a měla jsem z toho strach, ale moc se mi povedla, přítel říkal, že ji mám lepší, než naše známá :-) a právě tenhle recept mám od ní..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2023 10:11
Skvělý recept .. Dělala jsem ji z jelena a byla luxusní.. Nejlepší svíčková jaká se mi povedla .. Dnes ji dělám z divočáka (již podruhé) ale nenechala jsem ji přes noc ale dělám ji rovnou.
4. 12. 2022 18:22
Náročná příprava, ale vyplatí se!
14. 9. 2017 20:27
Mám otázečku srnčí by být nemohlo ???
16. 9. 2012 20:11
Jelen je sám o sobě vynikající a v kombinaci se svíčkovou je to neuvěřitelné jídlo
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
24. 1. 2010 21:43
Tak to by mohlo být náramně dobré.Zvěřinu můžu![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
28. 12. 2009 19:47
mám jen jelení plec,ale myslím si,že by šla také,i když mi radí spíš guláš,co vy na to?
16. 8. 2009 17:17
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 8. 2009 14:06
no prave preto sa pytam, lebo ty si ma naucila to s tym maslom a uz nerobim inak....
16. 8. 2009 13:59
vybusna - jen jsem ho polila rozehřátým máslem a obložila kořením a zeleninou a nechala přes noc v ledničce. To jsem zapomněla napsat, že jsem ho předem nevařila, jak je uvedené v receptu. Měla jsem plec a asi jsem měla štěstí, že byla z mladého kusu, měkká byla celkem brzy. ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
16. 8. 2009 13:50
maris aj si toho jelena nejako pacovala?
16. 8. 2009 13:48
Tak jsem zkusila
, hořčice jsem dala jen lžičku, ale podlila jsem červeným vínem, bylo to výborné. Není nad to, když je venku skoro 30° ve stínu, si dát svíčkovou se šesti ![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
. Posílám bodík
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
29. 1. 2009 11:11
Zkus tam dát tu hořčici a uvydíš
29. 1. 2009 11:10
Nee já to neberu jako kritiku maris
,každý to má rád jinak![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
29. 1. 2009 11:08
Do hamburské dávám, to máš pravdu, protože je vepřové maso míň výrazné,než zvěřina. Neber to, prosím, jako kritiku Tvého receptu, tak to není myšleno, určitě to je moc dobré![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
29. 1. 2009 10:46
Jo a ta hořčice tomu dodá lepší chut...Když děláš hamburskou vepřovou kýtu taky tam nepřidáváš hořčici???![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 7 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková ze zvěřiny recepty z jelena jelen recepty zvěřinová svíčková svíčková na smetaně z jelena jelení svíčková na smetaně svickova z jeleniho masa recept jelen recepty jelen jelen recept recept na jelena jelen na smetaně svíčková na smetaně ze zvěřiny recepty na jelena zvěřinová kuchařka zvěřinové recepty jelen svíčková zvěřina recept z jelena recepty zvěřina jelen
Suroviny: maso jelení, cibule, celer, mrkev, petržel, pepř, jalovec, bobkový list, koření nové koření, mouka, mléko, smetana, hořčice
Svíčková z jelena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkwE
18 názorů