Nutriční hodnoty (Blumový koláč s mákem a tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 39 577 kJ / 9 459 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 106,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 162,50 g |
Tuky | 396,93 g |
– nasycené | 54,46 g |
– nenasycené | 290,30 g |
–– mononenasycené | 131,90 g |
–– polynenasycené | 158,40 g |
––– omega 3 | 11,76 g |
Vláknina | 97,50 g |
Cholesterol | 902 mg |
Sodík | 953 mg |
Sůl | 2,74 g |
Sacharidy | 1 153,95 g |
– cukry | 509,75 g |
––– laktóza | 54,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky (obsah 250 ml) | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek cukr | Cukr bílý | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
blumy ( švestky) | Bluma čerstvá | |
2 hrnky 2 hrnky mletého máku (200 g) | Mák modrý mletý | 500 g |
2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
5 lžic 5 lžic cukr krupice | Cukr bílý | 60 g |
mletá skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská mletá | |
500 g 500 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
1/4 1/4 Hery nebo másla | Margarín |