Nutriční hodnoty (Polévka s domácí tarhoňou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 379 kJ / 330 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,36 g |
| Tuky | 8,75 g |
| – nasycené | 2,01 g |
| – nenasycené | 4,18 g |
| –– mononenasycené | 3,10 g |
| –– polynenasycené | 1,08 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 11,30 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 130 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 43,21 g |
| – cukry | 22,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| trocha trocha vody (na přípravu tarhoni) | Voda | |
| mletá paprika sladká nebo pálivá | Paprika červená sušená | |
| 1 ks 1 ks cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
| 1 ks 1 ks červené papriky | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 ks 2 ks rajčat | Rajče červené čerstvé | 160 g |
| 2 ks 2 ks větších brambor | Brambor zimní | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |