Nutriční hodnoty (Pórkové placičky - příloha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 529 kJ / 1 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,36 g |
| Tuky | 43,09 g |
| – nasycené | 26,71 g |
| – nenasycené | 14,73 g |
| –– mononenasycené | 13,24 g |
| –– polynenasycené | 1,48 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 25,30 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 64 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 195,63 g |
| – cukry | 12,61 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor (oloupaných a nakrájených na kostky) | Brambor zimní | 1000 g |
| 3 3 pórky (očištěné a nakrájené na půl kolečka) | Pórek čerstvý | |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| olej | Olej řepkový |