Vepřová játra po uhersku

alokinka Kuchařka: alokinka

Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

500 g vepřových jater
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
červená paprika sladká
3 kuličky nového koření
3 rajčata nebo konzervovaná
pórek
čerstvá paprika
sádlo
1 kávová lžička cukru
snítka rozmarýnu nebo sušený
lžíce hladké mouky
masový vývar (Masox)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme.

  3. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka.

  4. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jíškou.

  5. Přidáme nakrájený pórek a papriku a společně provaříme. Jako příloha porková rýže - Na másle orestujeme nakrájený pórek a smícháme s vařenou rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 381 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová játra po uhersku

  • mekkejla mekkejla

    Dnes byly k obědu a moc jsme si pochutnali. Díky za recept. :yes: Ráda bych přidala fotku,ale bohužel to nejde. :-(

    Odpovědět

  • alokinka alokinka(autorka receptu)

    hosta: Já je také solím.Kuřecí, krůtí, tam je to fuk ty se rozpadaji po minutě a u vepřových se mi to ještě též nestalo. Nic mene kdo se bojí stačí jen lehounce orestovat aby se jatra zatahla a muzou solit. Ovšem u jater hovezich netusim.Sama je nejim, jsou tuha sama o sobe.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Většina lidí žije ve vleku letité pověry, že játra se nesmí solit syrová před úpravou. Není to pravda, játra ztvrdnou maximálně dlouhou tepelnou úpravou. Solím je celý život, nakládám do slaných marinád, vůbec to nevadí.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Líbí:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • alokinka alokinka(autorka receptu)

    Omlouvám se, já to tam přehodila, ale každopádně stačí "oprasknou" a pak už jde v pohodě osolit.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    No, játra se by se solit opravdu před úpravou nikdy neměla, ale vypadají moc dobře;-) tak asi byly dobroučké;-)

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Tak nevím zda mají být ta játra jako kámen. Pokud se osolí před tepelnou úpravou, tak ztvrdnou. Jinak to může být ňamka.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová játra kuřeci jatra po uhersku vepřová játra jako minutka kdy solit játra vepřová játra recepty vepřová játra recept vepřová játra s rýží krůtí játra po uhersku vepřová játra videorecept recept na vepřové játra vepřové játra kruti po uhersku kdy solit játra recept játra veprova solit játra recept solit játra recepty z vepřových jater muzou se solit jatra kuřecí nudličky po uhersku játra ztvrdnou