Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně na šafránu a citronech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 747 kJ / 1 374 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 174,29 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 170,67 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,63 g | 
| Tuky | 34,77 g | 
| – nasycené | 8,47 g | 
| – nenasycené | 18,48 g | 
| –– mononenasycené | 14,18 g | 
| –– polynenasycené | 4,30 g | 
| ––– omega 3 | 0,59 g | 
| Vláknina | 8,88 g | 
| Cholesterol | 320 mg | 
| Sodík | 622 mg | 
| Sůl | 1,25 g | 
| Sacharidy | 86,42 g | 
| – cukry | 61,61 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřové kýty nebo plece | Vepřová kýta | 800 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| 2 2 citrony | Citrón čerstvý | 180 g | 
| 400 ml 400 ml vývaru | Vývar hovězí | 400 ml | 
| 2 PL 2 PL medu | Med nepasterovaný | 72 g | 
| šafránová vlákna | Šafrán čerstvý | |
| 1 PL 1 PL hrubozrnné hořčice nebo jiné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g | 
| bylinky (celerová nať, petrželka apod.) | Petržel nať čerstvá | |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín |