

Čokoládovo-rybízové řezy
Suroviny plech 30x40
- Těsto:
- 6 vajec
- 250 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g hladké mouky
- 3 zarovnané kávové lžičky prášku do pečiva
- 200 g hrubě mletých ořechů nebo mandlí
- 200 g hořké čokolády nebo na vaření-posekanou na malé kousky
- Náplň:
- 300 g rybízu (nebo jiné kyselejší ovoce)
- 3/4 l šťávy ze zavařeniny (nebo džusu-stejný jako ovoce)
- 2 malinové pudinkové prášky
- cukr podle chuti
- Krém:
- 2 šlehačky Rama Cremefine na šlehání
- 2 lžíce tmavého kakaa
- 1 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu
Troubu zahřejeme na 200st./horkovzduch 180st.
Těsto: Ušleháme nejprve sníh z bílků.
Změklé máslo šleháme chvíli s cukrem do pěny, dále zašleháme žloutky, přidáme nasekané ořechy a čokoládu. Lehce zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka přidáme sníh.
Pečeme na 200st./180st. asi 30 min.
Náplň: Šťávu s ovocem zahřejeme k bodu varu a přidáme pudink.prášky zamíchané v troše vody. Vaříme do zhoustnutí. Ještě teplý pudink nalijeme na vychládlý piškot a necháme ztuhnout.
Krém: Šlehačku smícháme s cukrem a kakaem a vyšleháme dotuha.
Potřeme piškot a ozdobíme.
Pozn.: Ovoce můžete nahradit i pár lžícemi kyselejší marmelády, kterou přidáte do šťávy nebo džusu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Báječné recepty-upravený
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládovo-rybízové řezy
-
Nepíšu komentáře k receptům, ale teďudělám vyjímku...
Výborný, řekla bych až luxusní zákusek!!!
Mám ale dvě poznámky.
Tisk na 4 stránky se mi zdá zbytečný. Jedna by stačila.
V receptu jsem použila jen 100g čokolády a ořechy jsem nasekala. Používm nomální šlehačku a ne rostlinnou... to úplně nechápu, kdo chce takto vařit! Rybíz mám zamražený a přidala jsem do vody( žádná šťáva) asi 2 lžíce rybízové marmelády.Jinak super!!! Ještě doporučuju jíst až druhý den.Díky -
Řezy jsou výborné, lahodné a rychle snědené
. Přidala jsem fotky a bodík
-
To je nááádhera
-
Tenisko, mám moc velkou radost
Já na oplátku Tobě zase dám velkej boďanza to, jaká jsi šikulka v 16 letech
Díky -
perfektní
pekla jsem minulou neděli a sklidily úspěch...použila jsem více ořechů místo čokolády a měla jsem tmavší náplň díky džusu z černého rybízu, ale ta chuť, ta chuť byla dokonalá
-
To je tedy luxusní
-
Jahůdko, opět krásný a jistě i chuťově velmi dobrý moučník od tebe. Ukládám a i tento tvůj co nejdříve udělám.
+20
-
Janatka- je úplně jedno, jaký pudink použiješ. Já to pojala v duchu rybízu, tak jsem dala malinový pro zvýraznění chuti. Ale i kdybys uvařila jen obyčejný pudink s mlékem bez ovoce, bude to také dobré. Dělám takové řezy - pudinková vrsta, na to máslový krém, ale tato varianta = šlehačka místo krému je lehčí.
Ať chutná -
Nádhera a co takhle prosím jeden kousek by nebyl
.Posílám bodíka a někdy vyzkouším.Jahoda:je jedno jaký použiji pudink???
-
Naprosto nádherný moučník!
Nemůžu jinak než poslat bodíka (škoda, že jen jednoho). Škoda taky, že nemůžu upéct, zrovna takovéhle dobroty mi doma nejedí.
-
jéééééé - mňam
-
Jahodo opět
nádhera
-
No senzace.Nádherná fotka.
-
Nádherné
+
-