Kuřecí v podmáslové marinádě s křenem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 30 názorů

Suroviny

4 kuřecí řízky nebo krůtí řízky
500 ml podmáslí
200 ml sladké smetany
3 jarní cibulky
2 PL krenexu
svazek zelené petrželky
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky osolíme a opepříme.

  2. Na marinádu smícháme podmáslí, křen, polovinu posekané petrželky a zelené části cibulek, osolíme a zalijeme marinádou maso. Necháme marinovat přes noc.

  3. Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme zrudka na pekáčku s rozehřátým olejem. Přidáme na kolečka nakrájené bílé části cibulek, orestujeme a vše zalijeme marinádou. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 30 minut.

  4. Poté maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, přilijeme sladkou smetanu a zbytek posekané petrželky. Prohřejeme a dochutíme podle potřeby. Omáčka by měla být mírně nakyslá.

  5. Přílohu jsem zvolila pouze zeleninovou, ale jistě se budou hodit i bramborové variace.

  6. Mraženou zeleninu a čerstvou brokolici vložíme do nádoby vhodně do MW trouby, osolíme, přidáme kousek másla, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na nejvyšší výkon na minutu a půl do MW trouby.

  7. Poté protřepeme a vrátíme vlnit ještě minutu. Zelenina zůstane krásně křupavá.

Poznámka

Maso je díky podmáslí krásně šťavnaté a křehké.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí v podmáslové marinádě s křenem

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    MajkaM:Maruško, moc mě potěšilo:-), že jsi vyzkoušela tento recept a že vám chutnalo. Děkuji:-K

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Měli jsme včera, ale z vepřového masa, bylo to výborné.:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Zapomněla jsem samým čtením na bodíčka;-):yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Hodně zajímavý a pěkný recept,ale i diskuse okolo něj. Člověk se pořád učí a učí,docela jsem ráda za diskusi,je velmi zajímává a poučná,jak kdo postupuje při jeho tvoření. Eliza má také dobrý názor na postup,vše bezva.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    1974andrea: To je jasné, nakládání do podmáslí znám a také jsem ho v nějakých receptech použila. Jinak k tomu postupu - všímám si, že každý je zvyklý na něco jiného. Je fakt, že já raději maso po opečení podusím než upeču a nemusela bych nic mixovat, ale i Tvůj postup bude dobrý. Určitě mám na to chuť:-p.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:Elizo, v podmáslí je to naloženo z jednoho dobrého důvodu, a to, aby maso zkřehlo a zůstalo šťavnaté. Omáčka se samozřejmě teplem v troubě zdrcne, ovšem kvůli tomu píši, že se rozmixuje a teprve potom se přidá sladká smetana. A jak je vidět na obrázku, je hladká;-). Křen je v omáčce výrazný i tak, kdo chce mít ostřejší, může přidat podle chuti ještě na závěr. Mně to přijde krkolomné spíš jak postup popisuješ ty, ale můšeš si to připravit podle sebe, to je jasné.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    wendy: Křen obvykle dávám až naposled, má tendenci ztrácet chuť. A to dost výrazně. Jeho funkce v marinádě nebude zásadní. Omlouvám se a nehádám se, jen mám špatnou zkušenost s podobnými omáčkami, protože se při delší tepelné úpravě srážejí. Ráda si nechám vysvětlit chuťový rozdíl.:-K:-)

    Odpovědět

  • wendy wendy(neregistrovaný)

    Eliza: Teď jsem vedle jak ta jedle.:-O Vy byste dusila v kastrolku, ale Andrea peče v troubě, asi ví proč a navíc má v marinádě i křen, marinovat a dusit bez marinování je velký rozdíl, mně se to krkolomné vůbec nezdá;-):-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tohle by mohlo být dobré, přesto bych se přiklonila k tradičnímu postupu - maso nasolit, opepřit, opéct na másle, vyjmout, přidat cibulku, orestovat, výpek zasypat moukou, zalít ohřátým kefírem a smetanou, případně trochou vývaru, vrátit maso a provařit. Na závěr bych přidala křen a dochutila. Popsaný postup v receptu mi připadá zbytečně krkolomný a omáčka by se mohla srazit.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Dana61:Dančo, jsem moc ráda, že vám chutnalo, moc mě to těší:-8. Díky:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Andrej, zrealizováno a bylo to opravdu velmi dobré:yes::-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Děkuji vám všem, jste moc milé a velmi mě potěšil váš zájem:-K:-8

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Marináda z podmáslí je dokonalá za každé situace.Dělávám s česnekem, určitě vyzkouším i tuhle mňamózní variantu.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zajímavé.. a určitě dobré:yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)krásná fotka a recept:yes::yes:+16

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nakládání kuřecího masa nakládání kuřete na grilování nakládání kuřat na grilování nakládání kuřecího masa na grilování podmáslové řízky nakládání masa do podmáslí marináda s kefírem nakladani kurecich kridelek nakldání kuřete na grilování nakládání masa do potravinářská folie nakládané křidélka marinada kuřecí naso nakladame kuřecí podmáslové řízky podmáslové řízky recept řízky v podmaslové marinádě nakládání do podmáslí vepřové podmáslové marinádě nakládané kuřeci v podmáslí kureci v krenove marinade podmáslí na nakládání masa

Zapomněl/a jsem heslo