Nutriční hodnoty (Jablíčkový dort s tvarohovo-citronovým krémem.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 777 kJ / 2 098 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,24 g |
| Tuky | 136,20 g |
| – nasycené | 68,80 g |
| – nenasycené | 52,06 g |
| –– mononenasycené | 44,56 g |
| –– polynenasycené | 7,50 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 19,53 g |
| Cholesterol | 1,83 g |
| Sodík | 788 mg |
| Sůl | 1,96 g |
| Sacharidy | 138,60 g |
| – cukry | 90,40 g |
| ––– laktóza | 20,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 6 6 polévkových lžic cukru krupice | Cukr bílý | |
| 6 6 polévkových lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 2 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 3 3 polévkové lžíce výrazného džemu | Džem ze směsi ovoce | |
| 5 5 středních jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce kukuřičného škrobu nebo Solamylu nebo 1 vanilkový pudink | Škrob kukuřičný | 45 g |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| citronová šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 4 4 polévkové lžíce cukru | Cukr bílý | |
| 3 3 polévkové lžíce škrobu (popřípadě 1 vanilkový pudink) | Bramborový škrob | |
| 100 g 100 g másla nebo Hery | Máslo kravské | 100 g |
| lžička lžička strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 polotučný tvaroh ve vaničce | Tvaroh polotučný |