Nutriční hodnoty (Zapečený špenát s vejcem a jogurtovým dresinkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,90 g |
| Tuky | 19,73 g |
| – nasycené | 8,74 g |
| – nenasycené | 8,10 g |
| –– mononenasycené | 6,54 g |
| –– polynenasycené | 1,56 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 309 mg |
| Sodík | 891 mg |
| Sůl | 2,31 g |
| Sacharidy | 11,92 g |
| – cukry | 9,42 g |
| ––– laktóza | 8,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 150 g |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 70 g 70 g strouhaného sýru do 40 % t.v.s. na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | 70 g |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| kapka kapka rostlinného oleje | Olej řepkový | |
| 80 g 80 g bílého jogurtu do 3 % tuku | Jogurt kravský bílý 1,5% | 80 ml |
| kávová lžička lžička octu balsamico | Ocet balsamikový bílý | |
| kapka kapka olivového oleje | Olej olivový | |
| šťáva z citrónu (1 čajová lžička) | Šťáva z citrónu | |
| špetka špetka barevného pepře | Pepř barevný | |
| špětka špětka soli | Sůl mořská | |
| bazalka | Bazalka čerstvá |