Srnčí burger

Suroviny 1 porce

Burger:
200 g srnčího masa
1 kulička jalovce
1 stroužek česneku
2 kuličky černého pepře
50 g cibule
pár lístků tymiánu
hrubozrnná sůl
Do housky:
1 plátek sýru Chedar
1 rajče
jakýkoliv salát
cibulová marmeláda
Dresink:
2 PL majonézy
1 PL bílého jogurtu
1 KL chilli pasty
2 chilli papričky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme, ostatní suroviny na maso dáme do hmoždíře a rozdrtíme na jemno. Poté pomele srnčí maso a přidáme cibuli a nadrcené koření a promícháme, potom vytvarujeme burger.

  2. Salát omyjeme, rajče také a nakrájíme ho na kolečka.

  3. Do misky dáme majonézu a bílý jogurt, přidáme chilli pastu a chilli papričky nakrájené na malé kousky, osolíme a promícháme.

  4. Maso necháme na pánvi z každé strany zatáhnout asi 1 minutu, potom dáme do vyhřáté trouby na 200°C a necháme 7 minut v troubě, poté vyndáme. Rozkrojíme housku, její spodní část natřeme majonézou, vložíme salát a rajče, potom přidáme maso, na něj položíme Chedar, pak cibulovou marmeládu a přiklopíme horní častí housky.

Komentáře k receptu Srnčí burger

K receptu nejsou žádné komentáře.