Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 27 146 kJ / 6 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 354,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 260,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 94,54 g |
| Tuky | 269,28 g |
| – nasycené | 107,83 g |
| – nenasycené | 116,59 g |
| –– mononenasycené | 91,59 g |
| –– polynenasycené | 25,00 g |
| ––– omega 3 | 2,73 g |
| Vláknina | 62,15 g |
| Cholesterol | 2,07 g |
| Sodík | 7,53 g |
| Sůl | 17,68 g |
| Sacharidy | 634,45 g |
| – cukry | 81,60 g |
| ––– laktóza | 25,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové krkovice | Vepřová krkovice | 1000 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| mletý pepř (dle potřeby) | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| voda (dle potřeby) | Voda | |
| 2 sklenky 2 sklenky kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | |
| cukr krystal (podle chuti) | Cukr bílý | |
| kmín (dle potřeby) | Kmín | |
| 1 1 střední brambora | Brambor zimní | 50 g |
| polohrubá mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| voda (dle potřeby) | Voda | |
| 20 20 rohlíků (ideálně z předešlého dne) | Rohlík pšeničný bílý | 860 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| mletý pepř (dle potřeby) | Pepř černý mletý | |
| 1 svazek 1 svazek velkolisté petržele | Petržel kořenová čerstvá | 80 g |