Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie27 146 kJ /
6 488 kcal
Bílkoviny354,94 g
– z toho živočišné bílkoviny260,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny94,54 g
Tuky269,28 g
– nasycené107,83 g
– nenasycené116,59 g
–– mononenasycené91,59 g
–– polynenasycené25,00 g
––– omega 32,73 g
Vláknina62,15 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 7,53 g
Sůl17,68 g
Sacharidy634,45 g
– cukry81,60 g
––– laktóza25,30 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg vepřové krkovice Vepřová krkovice 1000 g
2 2 větší cibule Cibule čerstvá 140 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
sůl (dle potřeby) Sůl mořská
mletý pepř (dle potřeby) Pepř černý mletý
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
voda (dle potřeby) Voda
2 sklenky 2 sklenky kysaného zelí Zelí bílé kvašené
cukr krystal (podle chuti) Cukr bílý
kmín (dle potřeby) Kmín
1 1 střední brambora Brambor zimní 50 g
polohrubá mouka (dle potřeby) Mouka pšeničná polohrubá
voda (dle potřeby) Voda
20 20 rohlíků (ideálně z předešlého dne) Rohlík pšeničný bílý 860 g
5 5 vajec Vejce slepičí 350 g
500 ml 500 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
sůl (dle potřeby) Sůl mořská
mletý pepř (dle potřeby) Pepř černý mletý
1 svazek 1 svazek velkolisté petržele Petržel kořenová čerstvá 80 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.