Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 27 146 kJ / 6 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 354,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 260,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 94,54 g |
Tuky | 269,28 g |
– nasycené | 107,83 g |
– nenasycené | 116,59 g |
–– mononenasycené | 91,59 g |
–– polynenasycené | 25,00 g |
––– omega 3 | 2,73 g |
Vláknina | 62,15 g |
Cholesterol | 2,07 g |
Sodík | 7,53 g |
Sůl | 17,68 g |
Sacharidy | 634,45 g |
– cukry | 81,60 g |
––– laktóza | 25,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřové krkovice | Vepřová krkovice | 1000 g |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
mletý pepř (dle potřeby) | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
voda (dle potřeby) | Voda | |
2 sklenky 2 sklenky kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | |
cukr krystal (podle chuti) | Cukr bílý | |
kmín (dle potřeby) | Kmín | |
1 1 střední brambora | Brambor zimní | 50 g |
polohrubá mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | |
voda (dle potřeby) | Voda | |
20 20 rohlíků (ideálně z předešlého dne) | Rohlík pšeničný bílý | 860 g |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
mletý pepř (dle potřeby) | Pepř černý mletý | |
1 svazek 1 svazek velkolisté petržele | Petržel kořenová čerstvá | 80 g |