Nutriční hodnoty (Sladkokyselá dýně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 908 kJ / 1 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,59 g |
| Tuky | 47,80 g |
| – nasycené | 6,64 g |
| – nenasycené | 38,97 g |
| –– mononenasycené | 10,32 g |
| –– polynenasycené | 28,66 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 51,55 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 89 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 141,55 g |
| – cukry | 85,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg dýně | Dýně čerstvá | 1000 g |
| 4 lžíce 4 lžíce slunečnicového oleje (nebo zeleninového...) | Olej slunečnicový | 44 ml |
| 1 1 velká cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 1-2 červené feferonky vypeckované a nakrájené nadrobno (nebo 1/4 lžičky kajánského pepře) | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 kg 1 kg čerstvých dozrálých rajčat (oloupané a nakrájené na kostky, nebo 800g konzervovaných nakrájených rajčat) | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hrozinek | Rozinky | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 40 ml |
| nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 kyselého pomeranče (nebo citronu) | Pomeranč čerstvý |