Nutriční hodnoty (Sýrová polévka 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 644 kJ / 1 110 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 86,80 g |
| – nasycené | 42,25 g |
| – nenasycené | 37,85 g |
| –– mononenasycené | 31,60 g |
| –– polynenasycené | 6,25 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 820 mg |
| Sodík | 2,25 g |
| Sůl | 5,53 g |
| Sacharidy | 14,83 g |
| – cukry | 13,08 g |
| ––– laktóza | 13,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| brambory (5 vetších) | Brambor zimní | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 lžičky 2 lžičky sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| petrželová nať (nemusí být) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 plátek 1 plátek másla (0,5-1cm) | Máslo kravské | 10 g |
| mléko nebo smetana | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 20 dkg 20 dkg Eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 1 1 tavený sýr | Sýr tavený | |
| 2-3 2-3 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 175 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |