Nutriční hodnoty (Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 582 kJ / 2 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 261,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 244,31 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,08 g |
Tuky | 37,76 g |
– nasycené | 10,89 g |
– nenasycené | 20,54 g |
–– mononenasycené | 12,59 g |
–– polynenasycené | 7,95 g |
––– omega 3 | 0,77 g |
Vláknina | 24,08 g |
Cholesterol | 979 mg |
Sodík | 843 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 134,33 g |
– cukry | 39,23 g |
––– laktóza | 8,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg kančí kýty | Kanec kýta | 1000 g |
2 2 pl lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 hrst 1 hrst petrželky (kudrnka) | Petržel nať čerstvá | |
1 pl 1 pl tymiánu (čerstvý, sušený) | Tymián sušený | 15 g |
Sůl | Sůl mořská | |
Pepř | Pepř černý | |
Bobkový list (já dala 4 sušené) | Bobkový list sušený | |
Nové koření | Nové koření | |
4 plátky 4 plátky kladenské pečeně na prošpikování | Šunka vepřová uzená | |
1 1 x sterilizované brusinky | Brusinky zavařené | |
1 pl 1 pl švestkových povidel | Povidla | 23 g |
1,5 dcl 1,5 dcl červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
1 l 1 l vody nebo silného vývaru | Voda | 1000 ml |
7 7 housek | Houska pšeničná | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
175 ml 175 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 175 ml |
100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
2 špetky 2 špetky muškátového květu | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská |