Nutriční hodnoty (Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 582 kJ / 2 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 261,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 244,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,08 g |
| Tuky | 37,76 g |
| – nasycené | 10,89 g |
| – nenasycené | 20,54 g |
| –– mononenasycené | 12,59 g |
| –– polynenasycené | 7,95 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 24,08 g |
| Cholesterol | 979 mg |
| Sodík | 843 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 134,33 g |
| – cukry | 39,23 g |
| ––– laktóza | 8,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kančí kýty | Kanec kýta | 1000 g |
| 2 2 pl lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst petrželky (kudrnka) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 pl 1 pl tymiánu (čerstvý, sušený) | Tymián sušený | 15 g |
| Sůl | Sůl mořská | |
| Pepř | Pepř černý | |
| Bobkový list (já dala 4 sušené) | Bobkový list sušený | |
| Nové koření | Nové koření | |
| 4 plátky 4 plátky kladenské pečeně na prošpikování | Šunka vepřová uzená | |
| 1 1 x sterilizované brusinky | Brusinky zavařené | |
| 1 pl 1 pl švestkových povidel | Povidla | 23 g |
| 1,5 dcl 1,5 dcl červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 1 l 1 l vody nebo silného vývaru | Voda | 1000 ml |
| 7 7 housek | Houska pšeničná | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 175 ml 175 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 175 ml |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 2 špetky 2 špetky muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská |