Nutriční hodnoty (Krémové rizoto (risotto) s pečeným květákem a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 558 kJ / 1 567 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,25 g |
| Tuky | 26,10 g |
| – nasycené | 15,70 g |
| – nenasycené | 9,45 g |
| –– mononenasycené | 5,45 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 17,70 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 197 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 262,63 g |
| – cukry | 25,13 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g květáku | Květák čerstvý | 500 g |
| 300 g 300 g rýže Arborio | Rýže bílá | 300 g |
| máslo, parmezán | Parmezán | |
| balíček balíček celých mandlí | Mandle neloupané | |
| 1 - 1,5 dl 1 - 1,5 dl bílého vína | Víno bílé suché | 125 ml |
| 1,5 l 1,5 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 1500 ml |
| 1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| asi 30 lístků asi 30 lístků čerstvé šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce mascarpone nebo 4 lžíce tekuté šlehačky | Mascarpone | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |