Nutriční hodnoty (Dušená mrkev s jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 626 kJ / 628 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,44 g |
| Tuky | 22,68 g |
| – nasycené | 13,32 g |
| – nenasycené | 7,25 g |
| –– mononenasycené | 5,77 g |
| –– polynenasycené | 1,48 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 27,34 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 698 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 71,36 g |
| – cukry | 49,43 g |
| ––– laktóza | 6,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
| 150 g 150 g pomazánkového másla s křenem | Pomazánka mléčná | 150 g |
| 1 plátek 1 plátek másla o síle 1 cm | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 menší nakyslé jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| šťáva z 1/2 šťáva z 1/2 menšího citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |
| kůra z 1/2 kůra z 1/2 menšího citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 6 lžic 6 lžic vody | Voda | 108 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý |